Робин ван Перси и Арсен Венгер са лицемери, това заяви футболистът на Блекбърн Роби Савидж пред английския всекидневник „The Guardian”. Нападките от страна на халфа са вследствие на обвиненията, отправени от Арсенал след мача между двата отбора този сезон (1:1). „Артилеристите” разкритикуваха „синьо-белите” за начина им на игра.

Според Ван Перси, футболист на Блекбърн е стъпил на шията на лежащия на тревата Фабрегас. Холандският национал смята, че футболистите на Марк Хюз са преминали всякакви граници на феърплея. Мениджърът на „топчиите” пък заяви след срещата, че Блекбърн има склонност към насилие.

Отношенията между двата клуба са обтегнати още от полуфиналния сблъсък за FA Cup през 2005-а година. Тогава Анди Тод изпълни дузпа след игра с ръка на Ван Перси.

„Венгер е страхотен мениджър, а Ван Перси е страхотен футболист. Но те двамата правят също толкова добро, колкото получават”, ядоса се Савидж.

„Холандецът направи такова изявление пред медиите, че ни откъсна главите. Това не беше правилно. Футболът е мъжка игра, физическа. Всеки футболист атакува и напада. Те също го правят, така че това беше много лицемерно от тяхна страна”, заяви Савидж.