Нападателят на Саутхямптън Нейтън Редмънд е пред напускане на клуба, съобщи мениджърът Ралф Хазенхютл. 

Според австрийския наставник на "светците" 28-годишният Редмънд ще продължи кариерата си в Бешикташ, но сделката с турския тим все още не е финализирана.

Редмънд е вече шест години в състава на Саутхямптън, като през този период бившият играч на Норич Сити записа повече от 200 двубоя с 30 гола и 27 асистенции.

"Това ще бъде ползотворна промяна за него. След шест години тук е време да поеме по нов път. Имахме фантастични моменти заедно през последните четири сезона. Имаше и не толкова добри моменти, но отношенията ми с него винаги са били много добри", каза Хазенхютл в навечерието на мача с Брентфорд.

"Нейтън винаги е бил пълен професионалист и се надявам, че ще вкара много голове в новия си клуб. Всички ние обаче се движим напред, правим промени. За него това е голяма промяна, но мисля, че е правилният избор", добави още мениджърът на Саутхямптън.

В Бешикташ Редмънд ще бъде съотборник с Деле Али, който премина при "орлите" под наем от Евертън.

Хазенхютл добави, че отборът е тренирал днес в почти пълен състав, като от заниманието са отсъствали единствено контузените Ромео Лавия и Тино Ливраменто.

След шест кръга във Висшата лига Саутхямптън заема 12-о място със 7 точки, докато Брентфорд е осми с 9 точки.