Привличането на нападателя Чарли Остин в Саутхемптън ще провокира промени в състава, пише Дейли Телеграф.

26-годишният нападател подписа договор с клуба, а целта му е да бъде сред титулярите, така един от двойката Грациано Пеле - Шейн Лонг може да се окаже излишен за "светците". Вероятността клубът да се раздели с голмайстора на тима Грациано Пеле е по-голяма. В 23 изиграни срещи Пеле е отбелязал 9 гола.

За последно Пеле вкара гол през ноември, а и договорът му е пред изтичане. В клуба са разочаровани от представянето на италианеца и спада във формата му, независимо, че имаше проблеми и с коляното.

Целта пред Саутхемптън е да се разделят с италианеца ако не сега през януари, то поне през лятото, тъй като не смятат да му предлагат нов договор, а целта е да се вземат и прилични пари от трансферна сума.

Така в тима ще остане 28-годишният Шейн Лонг, който има 20 мача и 8 гола.

Не е изяснена и съдбата на двама полузащитници в тима - Садио Мане и Виктор Енияма. Договорите и на двамата са до лятото на 2017 година. Сенегалецът Мане може да напусне клуба при добро предложение, но Енияма със сигурност ще бъде задържан, независимо от интереса към него от страна на лондонските Тотнъм и Арсенал.