Саутхемптън завърши 0:0 с Евертън на „Сейнт Мери“ в последния мач от 23-ия кръг на Висшата лига. Двата отбора си поделиха по едно полувреме, за да си разделят по точка в крайна сметка.

Двубоят бе първи за Маурисио Почетино начело на „светците“. За домакините в игра се върна Рики Ламбърт, а Стив Дейвис пък седна на пейката. Дейвид Мойс пък извърши една промяна в състава си в сравнение с последния мач като Стивън Нейсмит замени Виткор Аничебе.

Саутхемптън на Почетино спъна Евертън

Двубоят започна вихрено за домакините, които набързо създадоха куп положения. Първо Фил Ягиелка бе близо до това да си отбележи автогол след остро центриране на Ламбърт. Малко по-късно отново Ягиелка изчисти добре центриране на Джейсън Пънчън. Опасните ситуации пред вратата на Тим Хауърд продължаваха да валят, а в 20-та минута Ламбърт нацели напречната греда от пряк свободен удар. Тим Хауърд също се намеси на няколко пъти с класа, за да опази вратата си суха до почивката.

Претенции за дузпа имаха домакините в 32-та минута, когато Силван Дистен бутна, макар и леко Майа Дошида в наказателното поле, но сигнал за 11-метров наказателен удар не последва.

Малко след почивката пък дойде и най-доброто положение за Евертън, когато Шеймъс Коулман намери Маруан Фелайни, който овладя на гърди и стреля, но не успя да вкара. Играта през второто полувреме се обърна и гостите този път имаха повечето положения за гол. Няколко пропуска направи Виктор Аничебе, след като се появи в игра в 57-та минута на мястото на Коулман. В самия край на срещата „светците“ пък натиснаха своя противник, но до попадение не се стигна.

Във временното класиране Евертън заема 5-о мястото с 38 точки, а Саутхемптън е 15-и с 23 точки.