Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт коментира, че в никакъв случай не му е било лесно да избере футболистите, на които да разчита за европейските квалификации срещу Чехия /11 октомври/ и България /14 октомври/.

Очаква се в тези двубои тимът да си подсигури класирането, тъй като е убедителен лидер с 12 точки след четири изиграни срещи. Бившият защитник се отказа от Кайл Уокър, Деле Али и Джеси Лингард, за сметка на младоците Тами Ейбрахам и Фикайо Томори от Челси. 

“Става все по-трудно да избереш играчи, защото конкуренцията е все по-сериозна. Трябваше да взема доста трудни решения. В тима сме включили футболисти, които са в много силна форма. Освен това обръщаме внимание и върху развитието на младите ни състезатели. Очакваме двубоите с нетърпение”, заяви наставникът.

“Беше лесно да се спра на Ейбрахам. Все пак той е англичанинът с най-много голове в първенството. Още през 2017-а година го бяхме взели в националния тим. Тогава му беше рано, но сега го върнахме най-вече заради шансовете за изява, които той получи от Франк Лампард в Челси. Сега пред Тами стои отлична възможност. Той винаги е вкарвал в юношеските и младежките ни селекции, правеше го и в Чемпиъншип, а сега се възползва от шанса си още от началото на сезона”, допълни Саутгейт.