Мениджърът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт каза, че Джак Грийлиш и Мейсън Маунт могат да бъдат заедно на терена, както добре се е видяло по време на победата с 3:0 над Ирландия.

Грийлиш бе оставен на пейката в мачовете с Белгия и Дания от Лигата на нациите през октомври, но в контролата с ирландците в четвъртък получи титулярно място. Изненадващо обаче то не бе за сметка на Маунт, макар мнозина да очакваха точно това.

"Разбира се, че двамата може да играят заедно и в други мачове. В състава обаче има много играчи и всеки от тях се бори за мястото си на терена. Доволен съм от начина, по който движеха топката. Хари Уинкс също се справи добре, а Букайо Сака изглеждаше много по-комфортно вляво, спрямо първия си мач за Англия", коментира Саутгейт.

Англия записа първа победа над Ирландия от 1985 година, а головете за победата вкараха Хари Магуайър, Джейдън Санчо и Доминик Калвърт-Люин от дузпа. Саутгейт призна, че е останал силно впечатлен от комбинативната игра на Санчо и Грийлиш.

"В тези си роли и двамата имаха свободата да кръстосват терена и да творят и на няколко пъти се получи наистина добре. Мисля, че халфовете работеха доста добре с топката и комбинациите им с бековете и нападателите бяха вълнуващи", добави английският мениджър.
На Англия предстоят гостуване на Белгия и домакинство на Исландия в Лигата на нациите в близките дни.