Полузащитникът на Саутхемптън Джеймс Уорд-Праус попадна в разширения състав на Англия за квалификациите за Евро 2020 срещу Чехия и Черна гора. Халфът на „светците“, който получи първата си повиквателна за „трите лъва“ през март 2017, ще се присъедини към представителния тим на „Сейнт Джордж‘с Парк“ в понеделник следобед, но футболистите на Манчестър Сити Джон Стоунс и Фабиан Делф, както и играчът на Челси Рубен Лофтъс-Чийк отпаднаха от сметките на селекционера Гарет Саутгейт поради травми.

Бившият защитник на Мидълзбро ще започне подготовка за срещите с Чехия и Черна гора със състав от играчи. Старши треньорът на националния отбор засипа с похвали Уорд-Праус, който отбеляза в последните си три мача, когато обяви състава си миналата седмица. „Знаем, че има играчи, които няма как да не повикаме в националния отбор – както по отношение на техните качества, така и по отношение на характер, какъвто е случаят с Джеймс Уорд-Праус“, коментира Саутгейт.

„Неговият характер отговаря напълно на профила играч, който е нужен в състава“, добави той. 24-годишният футболист изигра 22 мача за Саутхемптън през сезона, реализирайки шест попадения. Англия приема у дома Чехия в петък вечер, преди да гостува на Черна гора в понеделник. 

Групата на Англия: 

вратари: Том Хийтън, Джак Бътланд, Джордан Пикфорд;

защитници: Трент Александър-Арнолд, Бен Чилуел, Майкъл Кийн, Хари Магуайър, Дани Роуз, Люк Шоу, Киърън Трипиър, Кайл Уолкър, Джеймс Тарковски;

халфове: Рос Баркли, Деле Али, Ерик Дайър, Джордан Хендерсън, Диклън Райс, Джеймс Уорд-Праус;

нападатели: Хари Кейн, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо, Рахийм Стърлинг и Калъм Уилсън.