Българският национал Александър Тонев от днес ще има нов отбор. Юношата на ЦСКА е в Глазгоу, за да мине медицински прегледи и след това да подпише договор с шотландския шампион Селтик. 

Новината е разпространена от повечето водещи издания на Острова. Ако всичко е наред, атакуващият футболист ще се присъедини към "детелините" под наем до края на кампанията. 

Досегашният му клуб Астън Вила си запазва правата върху него. Все още обаче не се съобщава дали в договора на Тонев със Селтик ще има опция за окончателното му откупуване след края на сезона. 

Шотландците искат да избързат със сделката, за да могат да го картотекират за мачовете от плейофа на Шампионската лига срещу Марибор. Крайният срок за заявяване на състава за последния етап преди групите пред УЕФА е до полунощ тази вечер. 

Селтик искаше Тонев, още докато той се подвизаваше с екипа на Лех Познан. Тогава обаче се намеси Астън Вила и даде оферта с 500 хил. паунда по-добра от тази на шотландците и го отмъкна. Сега "детелините" ще имат шанса да го използват. 

Мениджърът на Вила Пол Ламбърт обяви на българина, че няма да разчита на него още в средата на предсезонната подготовка. Той търсеше сериозен кандидат за подписа му, но само за да го даде под наем да трупа опит и мачове.