Мениджърът на Нюкасъл Сам Алърдайс смята да заложи на Алън Смит надеждите си за излизане от кризата. Босът разчита, че английският национал най-накрая ще се отпуши и ще помогне на „свраките” да се изкачат в класирането.

Смит е любимец на собственика на Нюкасъл Майк Ашли, който носи на всеки мач именно фланелката с №17, и вече започва малко по малко да оправдава доверието на шефовете си. За 16 мача този сезон обаче русокосият талант няма нито едно попадение.

Всъщност, Смити няма гол в първенството повече от две години. Въпреки това, откакто Алърдайс отново го изтегли от халфовата линия в предни позиции, той показва по-добри игри.

Мениджърът разчита, че Смит ще покаже обичайната си агресия и срещу Бирмингам днес. „Онова, което Алън показа в нападение, ме накара да оставя Марк Видука на пейката. За Марк това е невероятно разочарование, но представянето на Алън ни помогна да загърбим един много труден период,” коментира Алърдайс. „Бихме искали малко повече от него в завършващата фаза, но той има огромно желание да разбива противниковата защита и именно това негово качество ще използваме.