Мениджърът на Болтън Сам Алърдайс подаде оставка и от днес вече няма да води отбора от Премиършип. Алърдайс е спряган за поста в Манчестър Сити. Все още не е ясно кой ще води Болтън до края на първенството. Отборът заема пето място в класирането и ще се бори до последно за място в турнира за Купата на УЕФА.

Алърдайс отказа да даде конкретна причина за своето решение, но сподели, че то е било едно от най-трудните в живота му.

52-годишният специалист пое Болтън през 1999 година и трансформира малкия, скромен тим в солиден представител на Висшата лига.

Смята се, че той вече е приел ново предизвикателство, а именно треньорския пост в Манчестър Сити след закупуването на „гражданите” от Рей Рансън – сделка, която се очаква да бъде осъществена скоро.

Вчера Алърдайс постигна поредния си успех, като спря Челси в борбата за титлата, след като неговият Болтън направи 2:2 на „Стамфорд бридж”.

Мениджърът потвърди оставката си пред всички чрез клубния уебсайт.

„След като имах привилегията да работя осем години в Болтън, бих желал да обявя, че след внимателно обмисляне и обсъждане с моето семейство, както и с ръководството на клуба, подавам оставка като мениджър, която влиза в сила в този момент,” казва Алърдайс.

„Имахме постигнато взаимно съгласие да напусна след края на сезона, за да дам на моя наследник възможността да води подготовката на тима и да изгради отбор за новия сезон.”

„Решението да напусна футболния клуб, който е мои дом през последните 18 години, е едно от най-трудните, които съм правил през живота си.”

„Въпреки това, след като изведох отбора до позиция, на която той може да се класира за евротурнирите за втори път в последните три години, смятам, че именно тук е моментът да се оттегля от задълженията си и да предам клуба в други ръце.”

„Чувствам, че отборът има страхотна възможност да продължи да следва печеливша траектория с този сплотен състав, подкрепен от юношеската ни програма, и воден от умел мениджърски екип.”

„Вярвам, че основите са поставени. С тази мисъл аз си тръгвам доволен, че съм оставил наследство, че съм създал специален отбор и желая на собственика, на президента, на персонала и играчите, както и разбира се, на всички фенове, които стоят зад успехите в бъдеще.”