Атакуващият футболист на Челси Саломон Калу каза, че вниманието му не е насочено към оставане на „Стамфорд Бридж“. След края на мача с Бенфика от Шампионската лига снощи играчът не бе много словоохотлив, когато бе запитан дали ще поднови договора си с клуба от Лондон.

Националът на Кот Д'Ивоар вкара единствения гол за успеха на „сините“ с 1:0 в първия 1/4-финален сблъсък с португалския гранд. Калу, който играе в Челси от 2006 г., може да си тръгне като свободен агент след края на кампанията.

„Знам, че договорът ми изтича в края на сезона. За мен обаче най-важното нещо не е да се боря за нов контракт, а да се наслаждавам на терена и да помогна на отбора с каквото мога, за да спечелим оставащите ни мачове“, каза африканският футболист. „Докато правя това, ще бъда щастлив.“

През миналата година бившият играч на Фейенорд поиска гаранции от клуба, че ще играе повече, преди да подпише. Докато Андре Вилаш-Боаш бе наставник на отбора, Калу влизаше предимно като резерва, докато временният мениджър Роберто Ди Матео сподели, че смята да даде повече шанс на него и останалите играчи, киото се появяват по-рядко на терена.

„Смятам, че идеята на Ди Матео е да даде възможност на всеки от нас да покаже, че иска да играе за клуба и е готов да даде 100 процента от себе си“, каза крилото на лондончани. „По този начин получаваш подкрепата на всички и караш отбора да работи сплотено.“