Защитникът на Ливърпул Мамаду Сако щесмени номера си, с който играе в мачовете си за "червените" във всички турнири. До момента френският бранител носеше номер "17" на гърба си, но от новия сезон ще играе с номер "3". Тройката остана ваканта, след като досега с нея се състезаваше левият бек Хосе Енрике. В миналото за Ливърпул с този номер са играли Дейвид Бъроус, Абел Шавие и Стив Финан.

Сайтът на клуба също съобщи за промяната, предупреждавайки феновете, които искат да се сдобият с фланелка на снажния бранител да не заявят с името на Сако, неговият стар номер. Въпреки това до момента има немалко закупени фланелки със старата номерация на френския защитник и заради това Сако е обещал, че ще разпише всяка една фланелка, която бъде изпратена в канцелариите на "Анфийлд" преди старта на сезона.

Мамаду Сако се забърка в неприятен скандал, давайки положителна допинг-проба за наличието на забранени субстанции в организма му. Въпреки това след тримесечно отсъствие от терените, УЕФА оневини бранителя и му позволи отново да играе. Завръщайки се към тренировъчния процес на "Мелууд" обаче Сако нарани своя ахилес и със сигурност ще пропусне началото на сезона във Висшата лига.