Нападателят на Манчестър Юнайтед Луис Саха пропусна коледния обяд на отбора в ресторант „Лайнън” вчера и слуховете за психологически срив на французина се засилиха. Повечето звезди на „червените дяволи” пристигнаха под строй в заведението, като оставиха лъскавите си коли и се придвижваха с клубния автобус. Купонът продължи до вечерта, след което играчите се преместиха в местна кръчма, за да продължат веселбата.

Луис Саха обаче не сподели партито със съотборниците си, след като по-рано вчера медиите на Острова го обвиниха, че има ментални проблеми, които му пречат да играе. Бъдещето на нападателя на „Олд Трафорд” е под въпрос, тъй като сър Алекс Фъргюсън не е убеден, че той някога отново ще достигне върхова форма. Саха обаче отрече категорично твърденията в пресата, че е отказал да играе, тъй като не се чувства на 100% готов.

„Моята игра е базирана на скоростта, на бързите движения, на смяна на посоките. Това е много изтощаващо за тялото. Отдавна имам контузия в лявото коляно, а после контузих и дясното. Но никога не съм отказвал да играя. Всеки мач, който съм пропускал, е бил заради травма,” заяви Саха. „Хората са дезинформирани. Извадиха шест парчета хрущял от колената ми. На това ли му казвате психологически проблем?!,” попита той. „Ще е смешно, ако тръгна да играя без да съм готов.”

Саха бе на пейката в дербито с Ливърпул, завършило с успех за Юнайтед с 1:0.