Защитникът на Манчестър Сити Пабло Сабалета е спокоен за шансовете на тима си да спечели титлата на Англия. "Гражданите" държат съдбата на трофея в ръцете си.

Ако спечелят и трите си двубоя до края на сезона, те по всяка вероятност ще са крайни победители в Премиършип по голова разлика.

По подобен начин се разви и последната им шампионска кампания през 2012 г. Тогава те завоюваха титлата за първи път от 1968 г., изпреварвайки по голова разлика големия градски съперник Манчестър Юнайтед.

"Ние вече сме били в такава ситуация и знаем как да излезем победители от нея. Мисля, че вече в съблекалнята обсъждахме подобен изход миналата седмица."

"Най-важното, което научихме тогава е, че духът на победители трябва да се пази до самия край. Който и да стане шампион, ще бъде заслужено, а ние ще сме един от тимовете, който ще се бори за това", сподели Сабалета.

Освен Сити и Ливърпул, в борбата за титлата от задни позиции дебне и Челси. Затова според аржентинеца, все още е прекалено рано да се отписва който и да било отбор.

"Не можем да забравим Челси, защото те са голям отбор с голям мениджър. В неделя показаха, че имат глад за титлата, така че ще е много интересно за феновете до самия край", сподели още Сабалета.