Защитникът Пабло Сабалета се възползва от опцията в настоящия си договор и удължи престоя си в Уест Хем поне до 2020-а година, обявиха от клуба.

34-годишният Сабалета има 65 мача за Чуковете, откакто се присъедини към отбора със свободен трансфер от Манчестър Сити през юли 2017-а година. През този сезон те са 26. Аржентинският защитник има интегрална роля в състава на Мануел Пелегрини и четири пъти е носил и капитанската лента.

"Наслаждавам се на престоя ми в Уест Хям, който ми дава истинска страст, а също така се чувствам и уважаван в моята професия, заяви Сабалета в изявление пред клубния сайт.

"Насладата, която ми носи футбола тук, ме накара да се постарая да остана още една година. Искам да се концентрирам и да бъда много по-полезен за отбора. Всеки един момент е неповторим, ласкае Уест Хем опитният бранител.

Сабалета е спечелил две титли във висшата лига, две Купи на Лигата и две Купи на Англия. Преди да дойде на Острова е носил екипите на Еспаньол и на родния си Сан Лоренсо в Аржентина./БТА