Защитникът на Манчестър Сити Пабло Сабалета заяви, че неговият сънародник и съотборник Серхио Агуеро се нуждае от само един гол, за да си възвърне убийствената форма от началото на сезона.

Преди контузията си в коляното, която получи през декември, аржентинецът заби 19 гола в 21 мача. Травмата обаче го извади от терените за 5 седмици, а откакто се върна в игра все още не е вкарвал.

„Нуждаем се Серхио да се върне към най-добрата си форма, която показваше през ноември и декември. Тогава той вършеше всичко – вкарваше голове, работеше здраво за отбора“, каза Сабалета.

„След като се контузи, той отсъства дълго време, а за някои е трудно да си върнат предишното ниво по отношение на формата или физическата подготовка.“

„Сигурен съм, че Агуеро ще се възстанови. Всичко опира до увереност. Нападателите имат нужда да усещат, че се намират във форма. Най-хубавото за тях е да вкарват голове и съм сигурен, че щом Серхио отбележи такъв, отново ще бъде сред най-добрите голаджии в първенството“, завърши Сабалета.