Манчестър Юнайтед по никакъв начин не смята да се отказва от Сеск Фабрегас и вече изпрати до Барселона втора подобрена оферта за полузащитника. Английските медии се добраха до подробности относно предложението, което може да постави нов трансферен рекорд за „червените дяволи“.

Досегашното върхово постижение се държи от Димитър Бербатов, за когото от „Олд Трафорд“ броиха 30,75 милиона паунда на Тотнъм през септември 2008 година. Както вече се разбра, новото предложение на Юнайтед за Фабрегас възлиза на 30 милиона английски лири, но различни бонуси в зависимост от представянето на футболиста могат да покачат значително крайната сума.

Испанският национал пък ще има сериозна тема за размисъл и по отношение на личните си условия. Ако приеме да се върне в Англия, то шампионите на Висшата лига са склонни да удвоят заплатата, която прибира в Барселона. В момента той се разписва срещу 100 хиляди паунда седмично, но в Манчестър ще взима точно толкова, колкото и голямата звезда на тима Робин ван Перси.