Отборът на Манчестър Сити загуби с 0:2 гостуването си на Портсмут в отложена среща от 21-я кръг на английската Висша лига. Въпреки че вече взима участия в контроли, българинът Валери Божинов остана извън групата за мача, тъй като все още не е на 100% възстановен след дългото отсъствие. Другият ни национал Мартин Петров също не е готов след травмата на коляното.

Въпреки че все още са без постоянен мениджър, след уволнението на Тони Адамс, а и клубът беше разтърсен от поредния скандал, заради ареста на изпълнителният директор на клуба Питър Стори, Портсмут успя да се наложи над „гражданите” на Марк Хюз.

Така Помпи успя да се изкачи до 15-та позиция в класирането на Премиършип с 27 точки, но все пак остава заплашително близо до зоната на изпадащите.

И двата гола обаче паднаха през второто полувреме на мача. В 68-та минута Глен Джонсън откри резултата, след като стреля с левия крак в горния ъгъл на вратата. Второто попадение, което тотално попари Манчестър Сити дойде шест минути след това и бе дело на Хрейдерсън, който засече кълбото след корнер.

След загубата „гражданите” са на девета позиция с 31 точки след осмия Уест Хем. Лидер е Манчестър Юнайтед следван от Ливърпул и Астън Вила.