Истински фурор предизвика посещението на мениджъра на Челси Жозе Моуриньо в Гана. „Akwaaba, Jose" гласяха заглавията на вестници и списания, което в превод означа „добре дошъл, Жозе”. Такива приветствия посрещнаха португалеца и по време на срещата му с министъра на спорта – Хоном Амоа. От своя страна Моуриньо му подари фланелка на Челси с автографи от всички футболисти на тима.

Визитата на Челси в Гана се осъществи благодарение на програмата „Право на игра”. Според тази инициатива, представители на отбора са длъжни периодично да посещават страни с ниско ниво на живот, където голяма част от децата нямат възможност да играят футбол.

„Много ми харесва в Гана. Тук ме посрещнаха много добре. Щастлив съм, че имах възможността да участвам по програмата Right To Play („Право на игра”). Това е голямо дело, затова съм готов да помагам с каквото мога”, заяви мениджърът на „сините” по време на визитата с високопоставените домакини.

Моуриньо проведе едно занятие с участието на 85 ганайски младежи от три футболни школи.

Преди да замине за Гана, част от медиите на Острова писаха, че пътуването на португалеца е знак, че старши треньорът на Челси няма да бъде уволнен от поста, а ще продължи да работи с отбора и през следващия сезон.

*Akwaaba, Jose – Добре дошъл, Жозе!