Генералният мениджър на ЛА Галакси Алекси Лалас заяви, че отборът няма да създава препятствия на Дейвид Бекъм за приятелските и официални срещи на футболиста за националния отбор на Англия, ако полузащитникът получи покана от треньорския щаб.

Лалас съобщи, че в тази връзка Бекъм най-вероятно ще пропусне няколко мача за ЛА Галакси в първенството на страната. Той помоли и феновете на клуба да проявяват разбиране около създалата се ситуация.

Най-близките срещи на национални отбор на Англия са на 22 август срещу Германия (приятелска среща) и на 8 и 12 септември срещу Израел и Русия (квалификации за Евро 2008).

„Знаем, че привържениците на тима искат да видят Бекъм в колкото се може повече мачове, но те трябва да разберат, че играта за националния тим е част от професионалния футбол”, заяви Лалас.

„Подчертавам, че ще пускаме Бекъм за двубоите, тъй като ние сме част от тази глобална игра”, каза още генералният мениджър на тима пред Toronto Sun.

Дебютът на 32-годишният полузащитник се отлага, въпреки че беше заплануван за 21 юли срещу Челси. Самият футболист заяви, че има възможност да се появи в края на двубоя, ако не усеща болка.