Уейн Рууни започва да възвръща добрата си форма, заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед - Алекс Фъргюсън. Рууни се разписа на два пъти при победата на Юнайтед с 3:1 у дома срещу Астън Вила във вторник. Английският национал има пет гола във
всички турнири през настоящата кампания.

"Той демонстрира невероятна форма и енергия. Винаги иска да се представи по най-добрия начин. Рууни използва всяка възможност, за да се разпише. Надявам се да продължи да бележи във всички турнири", заяви Алекс Фъргюсън на обичайната си пресконференция на клубната база в Карингтън преди всеки кръг от Висшата лига.

Миналия сезон Рууни вкара 34 гола във всички турнири, но не успя да помогне на Юнайтед да спечели четвърта поредна титла във Висшата лига.

В събота отборът от Манчестър гостува на аутсайдера Уулвърхемптън в пореден мач от английската Висша лига. 18-кратните шампиони на Англия нямат загуба в 29 поредни
шампионатни двубоя, което е изравнен рекорд от сезон 1998-99. Рекордът за най-много поредни мачове без загуба в английското първенство - 49, е притежание на Арсенал.
Манчестър Юнайтед е начело в класирането с актив от 54 точки, с пет повече от Арсенал, който се намира на второ място.