Уейн Рууни и съпругата му Колийн прекараха Коледа в болницата заради тежко болната сестра на Колийн – Роузи. Звездата на Ман Юнайтед и младата майка редовно посещаваха 11-годишното момиче, което страда от рядко мозъчно разстройство.

В понеделник Роузи бе вкарана в интензивното отделение в Ливърпул, тъй като състоянието й се влоши. В петък, на Коледа, Уейн заедно с Колийн посети болницата, за да види нейната болна сестра.

„Те промениха плановете си за Коледа, за да са сигурни, че ще са до Роузи възможно най-често. Колийн бе там всеки ден, а Уейн отиде два или три пъти”, разкрива приятел на семейството. „Той настояваше да ходи, въпреки че има интензивни тренировки по Коледа. Той е невероятен чичо на Роузи и двамата с Колийн често я посещават”.

„Те бяха много притеснени, когато тя бе в интензивното отделение и все още са обезпокоени за нейното състояние. Цялото семейство се моли тя да се подобри”.

Роузи бе приета в детската болница „Алдер Хей” с проблем, засягащ синдрома на Рет, който се изразява в това, че мозъкът не позволява на детето да ходи или да говори.

На следващия ден 11-годишното момиченце бе преместена, но състоянието й все още се следи изкъсо.

Уейн и Колийн очакваха с нетърпение да прекарат първата си Коледа с бебето си Кай, родено миналият месец, но отделиха и много време за Роузи.

Наскоро Колийн говори за куража на малката си осиновена сестра, която е чест посетител на „Алдер Хей”: „В един момент тя се смее и е щастлива, в следващия има проблем. Но тя ни донесе толкова много радост”.

Говорителят на семейство Рууни пък съобщи снощи: „Роузи получава най-доброто лечение от невероятен екип, който се грижи през годините за нея”.