Уейн Рууни призна, че са минали две години от последния му силен мач за Англия, и ако Емил Хески не бе контузен, щеше да има борба за титулярното място. В събота „Трите лъва” посрещат Естония в поредна евроквалификация.

Откакто на 17-годишна възраст се появи в националния отбор, Рууни не е оставян извън състава, ако не е бил контузен.

„Кариерата ми за Англия започна добре, но в последните години наистина не върви в релси,” заяви нападателят на Манчестър Юнайтед. „Емил беше брилянтен и съм сигурен, че ако бе здрав, селекционерът щеше да има труден избор за титулярен нападател.”

„Формата ми ме притеснява, но не се дължи на мързел, защото полагам много усилия. Винаги се раздавам на 100%, но по някаква причина не се получава. Но това ми дава още повече решителност да въведа ред и да започна отново да бележа.”

Въпреки впечатляващите 38 мача до момента, Рууни, който този месец става на 22 години, твърди, че все още се чувства като новобранец в националния. За последно той игра през март срещу Андора, а оттогава пропусна пет срещи заради наказания или контузии. В три от тях – всичките квалификации – Англия победи и си върна шансовете за класиране на Евро 2008.

„Завръщането ми тази седмица е като първо появяване изобщо,” заяви Рууни. „Не може да не забележиш променената обстановка. Сега е доста по-спокойно. Когато за последно играх, имаше доста напрежение.”

Рууни е насяно, че основната му задача ще бъде да подкрепя водещия реализатор на тима Майкъл Оуен. „Майкъл е важен футболист, който бележи много попадения за Англия, и аз съм убеден, че можем да играем заедно и за свършим работа,” заяви нападателят.