Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни даде дума пред феновете на тима, че ще вкара достатъчно голове, за да спечелят „червените дяволи“ шампионската титла на Англия.

През миналия сезон английският национал направи най-слабия си сезон откъм резултатност, откакто дойде на „Олд Трафорд“ през 2004 година. Въпреки това 29-годишният Рууни не губи увереност в способностите си.

„Моята позиция, както винаги съм го твърдял, е на нападател. Искам да стигам до наказателното поле“, коментира той. „В двата си сезона, когато наистина вършех това, постигнах най-добрите си резултати откъм отбелязани голове. Това е мястото, което и аз, и мениджърът виждаме като най-доброто за мен.“

„Дано да успея да изиграя добра поредица от мачове и да се отплатя на Луис ван Гаал, като вкарвам за отбора. Има напрежение върху мен да върша точно това. Нямам съмнение, че мога да вкарам 20 и повече гола. Готов съм отново да бъда човекът, на който отборът разчита да бележи головете. Това ми харесва и искам да играя като нападател.“

„През годините съм изпълнявал различни роли в Юнайтед, но вижте, че вкарвам за Англия тогава, когато съм на върха на атаката. Можем ли да се борим за титлата? Да, мисля, че е по силите ни“, добави Рууни.