Нападателят на националния отбор на Англия Уейн Рууни смята, че „трите лъва“ могат да достигнат до полуфиналите и дори до финала на Евро 2012. Тимът пристигна в Краков, където ще е базата на състава по време на шампионата на Стария континент.

Англия играе срещу Франция на 11 юни в първия си мач от първенството. Съперници на островитяните в Група D са още Швеция и съорганизаторът Украйна.

„Когато се смени треньорът, винаги се смята, че ще се появят и нови футболисти. Но на мен той ми каза веднага, че оставам в отбора. Ходсцън работи отскоро с тима, но вече въведе някои промени, като например в организацията, което е добре“, сподели нападателят.

„Когато гледам нашия отбор, не виждам причина, поради която да не можем да спечелим европейското първенство. Има големи очаквания от нас. По силите ни е да стигнем до полуфиналите или дори на финала“, допълни Рууни.

Звездата на Манчестър Юнайтед е наказан за първите два мача на Англия на Евро 2012 и по тази причина няма да играе срещу Франция и Швеция.