Представителят от Лига 2 Нортхямптън си спечели преиграване срещу участващият в Чемпиъншип Дарби Каунти, след като двубоят между тях от четвъртия кръг на ФА Къп завърши 0:0 на стадион „ПТС Академи“.

В 5-ата минута нападателят на домакините Вадайн Оливър бе най-близо до гола през първото полувреме. Атакуващият футболист на Нортхямптън направи добавка отблизо след разбъркване пред вратата на Дарби, но топката кацна на напречната греда зад Роус.

В 25-ата минута Анди Уилямс стреля отблизо, но кълбото премина много близо до левия страничен стълб.

В заключителнит минути на първото полувреме Ники Адамс стреля с глава след центиране от фаул, но ударът му излезе в аут.

В началото на втората част Къртис Дейвис имаше отличен шанс да реализира в полза на гостите, но не намери целта и пропусна отлична възможност.

Дарби владееше контрола на топката почти през целия мач, но не успя да застраши по-сериозно стражът на домакините Дейвид Корнел. Този мач ще се запомни с един единствен точен удар по посока и на двете врати. Гостите в чийто редици с капитанската лента бе Уейн Рууни не нацелиха очертанията на вратата на Нортхемптън, нито веднъж.

Така след нулевото равенство двата тима стигнаха до преиграване в дома на Дарби Каунти – стадион „Прайд Парк“.