Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни все още е под въпрос за дербито на Висшата лига този уикенд с Ливърпул. Не се знае дали сър Алекс Фъргюсън ще може да разчита и на Дарън Флетчър за двубоя в неделя.

Нападателят продължава да се бори с травмата в прасеца, получена по време на мача за националния отбор на Англия преди две седмици, в следствие на която пропусна срещите с Болтън и ЦСКА Москва. Флетчър също пропусна двата последни мача на шампионите заради контузия в стъпалото.

„Не мога да дам точна картина по отношение на контузените. Имам проблеми с Рууни и Флетчър”, заяви сър Алекс на обичайната си пресконференция преди всеки кръг в Англия на клубната база в Карингтън.

Добрите новини в лагера на Юнайтед са свързани със състоянието на Райън Гигс и Патрис Евра, които преминаха успешно последните физически тестове. Двамата останаха в Манчестър при гостуването на ЦСКА в Москва.

„Патрис и Райън вече са добре. За съжаление обаче Парк Джи-Сунг със сигурност отпада. Всички са в идеално състояние след мача в Русия”, добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.