Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни смята, че въпреки лошия старт и смяната на Жозе Моуриньо с Аврам Грант, Челси остава основния съперник на червените дяволи в борбата за титлата.

 

„Трябва да считаме Челси за главна заплаха. Те спечелиха две титли през последните три години, но те имаха труден старт, защото, както и ние, те имаха много контузии” , заяви Рууни пред клубния телевизионен канал.

 

 „Ако ние можем да победим, това би означавало само една точка за Челси в последните три мача. Никога не се знае, какво би могло да направи това с тяхната увереност.”

 

„Аз знам, че не нямахме най-добрия старт през този сезон, но е удивително, колко бързо това беше преодоляно. Сега ние имаме шанса да излезем на три точки пред тях, което прави мача от огромно значение, дори и той да не решава титлата.”

 

„Ще бъде много по-трудно през тази година, защото клубове като Евертън и Тотнъм сега имат наистина добри отбори, Ливърпул ще бъде в челото, а Арсенал направи фантастичен старт.”

 

„Ние наистина трябва да продължим с постоянството си и да продължим да трупаме точки”, каза Уейн Рууни, който заради контузия участва само в една среща от Висшата лига през този сезон.