Основният нападател на Челси Фернандо Торес отнесе сериозни критики за представянето си срещу Ювентус от бившия треньор на лондончани Рууд Гулит.

Торес, както и голяма част от съотборниците му, останаха в сянката на Оскар, който блесна с две чудесни попадения в дебюта си за „сините“, но те се оказаха недостатъчни за победата и в крайна сметка „бианконерите“ си тръгнаха с достойно 2:2. Гулит обаче хвърли вината за това върху вялото представяне на испанския национал.

„За мен той трябваше да направи повече, но той просто не е достатъчно добър“, каза холандецът. „Той отправи едва един изстрел в целия мач, а на моменти Челси сякаш играеше с 10 души. И до този момент Торес си остава енигма, затова трябва бързо да подобри играта си.“

Юношата на Атлетико Мадрид започна силно във Висшата лига, като вкара 2 гола в първите 3 мача на тима си, но оттам насетне бележи регрес в изявите си. Единственият му реален конкурент в предни позиции е Даниел Стъридж, но той е контузен, а не поддържа особено топли взаимоотношения с мениджъра Роберто Ди Матео.

Тъкмо италианецът се застъпи за своята „деветка“, като заяви: „Много сме доволни от него. Дори когато не вкарва, той или асистира, или работи здраво за отбора. Няма проблеми между нас. Той винаги ангажира бранителите, движи се и прави правилните неща. Изпълнен е с увереност и играе добре. Той не е вкара в последните два мача, но се разписваше редовно преди тях. Затова не мислим да търсим други нападатели, а се надяваме скоро и Стъридж да е на линия.“