Ливърпул отново отбеляза четири гола, но не успя да победи. Точно една седмица след невероятния мач от Шампионската лига срещу Челси, завършил 4:4, „червените” изиграха още един такъв двубой. Този път съперникът се казваше Арсенал, но резултатът бе същият – 4:4. В абсолютна звезда под прожекторите на „Анфийлд” се превърна Андрей Аршавин, който изигра най-добрия си мач, откакто носи екипа на Арсенал. Именно руският национал реализира и четирите попадения във вратата на Ливърпул.

Двубоят бе пълен с обрати, като през първото полувреме Ливърпул игра по-добре, но се оттегли на почивка изоставащ в резултата. Аршавин откри головата си сметка в 36-та минута след грешка на Машчерано, която позволи на Насри да комбинира с Фабрегас, а той, на ръба на засадата, намери руския талант на стрелкова позиция.

За десет минути от старта на второто полувреме Ливърпул направи пълен обрат и поведе с 2:1 в 56-та минута. Първо Фернандо Торес засече центриране на Дирк Каут за 1:1, след ужасна игра в защита от страна на „топчиите”, а след това Юси Бенаюн повтори упражнението след нескопосано взаимодействие между Фабиански и Гибс.

Вторият пълен обрат в срещата се случи след 70 минути игра. В 67-та детето-чудо Аршавин отбеляза великолепно попадение от разстояние, като надигра с лекота Арбелоа и шутира мощно покрай Пепе Рейна. Само три минути по-късно той оформи и своя хеттрик, отново подигравайки се с футболистите на домакините за 2:3 в полза на Арсенал. Испанската перла на Рафаел Бенитес Фернандо Торес също намери мрежата за втори път в мача и с брилянтна техника изравни за 3:3 в 72-та минута.

Тепърва започваха наистина драматичните минути в двубоя, като се демонстрираше страхотен бърз и техничен футбол, истинско украшение за съвременната игра. Арсенал разчиташе на контраатаките, безкрайно опасни всеки път, докато Ливърпул натисна сериозно към края на срещата. Най-хубавото бе, че нито един от двата състава не се хабеше в защита, което позволи на атракцията да завладее „Анфийлд”. Реферът помогна с петте минути продължение, което отсъди, и които в крайна сметка се превърнаха в доста повече.

Легендарният стадион замлъкна в третата минута на добавеното време, когато Тио Уолкът открадна една топка в своето поле и с перфектен пас изведе Андрей Аршавин в пред наказателното поле, а оттам руснакът нахлу и стреля прецизно за своя четвърти гол! Вече към шестата минута на продължението Юси Бенаюн спаси точката за Ливърпул, след като бе оставен непокрит в пеналта на Арсенал…

Тази точка върна Ливърпул на върха, макар и вероятно само за малко. „Червените” са с равни точки – по 71 с Манчестър Юнайтед, но момчетата на сър Алекс Фъргюсън са с цели два мача по-малко.