Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге заяви, че баварците ще играят единствено за победа в последния си мач от Група A на Шампионската лига – гостуването срещу Манчестър Сити в сряда.

Германците вече си осигуриха първото място в потока, а Сити със зъби и нокти ще се бори с Наполи за втората позиция, като в момента англичаните са на точка зад италианците, които са с по-добри показатели в преките срещи с гражданите и гостуват на аутсайдера Виляреал в последния кръг.

Казано по друг начин – Ман Сити се нуждае от задължителна победа над Байерн, за да продължи на 1/8-финалите, като в същото време Наполи не трябва да спечели в Испания.

„Преди всичко, това са 800 000 евро, а това са много пари“, каза Румениги, визирайки премията, която УЕФА дава за победа в мач от групите на Шампионската лига.

„И второ, това са три точки и ние теоретически бихме могли да изместим Челси от №3 (в клубната ранглиста на УЕФА). Също така всяка точка е важна за коефициента на Германия.“

„Това ни дава повече престиж, а в крайна сметка дава и възможност на четири тима от Бундеслигата да играят в Шампионската лига“, добави още шефът на Байерн Мюнхен.

През миналия сезон Германия измести Италия от третото място в ранглистата, която се определя от спечелените точки в евротурнирите през последните 5 години. По тази причина сега цели 4 тима от Бундеслигата ще се класират за ШЛ, докато Италия изгуби едно място и в тази кампания само 3 състава от Серия А ще могат да участват в най-престижния клубен турнир в света.