Желанието на английския национал Оуен Харгрийвс да играе за Манчестър Юнайтед може да премине в разочарование, след като президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге заяви, че отборът не може да бъде принуден да продава играчи, които иска да задържи.

Халфът е в центъра на трансферна сага, която се разиграва още от Световното първенство в Германия насам. Немският гранд вече отхвърли една оферта от страна на „червените дяволи” през януари на стойност 20 милиона паунда.

26-годишният англичанин роден в Канада вече изяви желанието си да премине на Острова, но надеждите му за трансфер бяха попарени от последните изявления на Румениге.

„Имаме солидна оферта от Юнайтед за Харгрийвс, която е валидна до края на лятото,” разкри Румениге.

„Но той има договор до 2010 година, а и финансовото ни състояние е повече стабилно. Скоро ще представим балансът и за тази година, който е на перфектно ниво, така че спокойно можем да кажем „не” на всеки клуб като Юнайтед, който отправи голяма оферта за наш футболист. Няма много футболисти с качествата на Харгрийвс в средата на терена, които да умеят да задържат топката, а и нашата цел е изградим отбор способен да постигне големи резултати.”