Въпреки че е считан за една от най-големите футболни таланти в момента, Кристиано Роналдо признава, че понякога му се налага да изтърпява гнева на сър Алекс Фъргюсън.

Техниките за мотивация на специалиста се оказаха прекалено непоносими за Яп Стам, Рууд Ван Нистелрой и Дейвид Бекъм. От друга страна, Роналдо сподели, че „пърженето”, на което е подлаган от наставника си, всъщност му помага да подобри играта си.

„Понякога ме хваща, разтърсва ме, вика ми, но това е нормално. На полувремето на някои от мачовете, ми е крещял в продължение на няколко минути, но винаги с цел да ме мотивира, за да започна да играе по-добре. Хората си мислят, че сър Алекс е улегнал, но все още може да избухва”, каза Роналдо.

„Разбира се, не винаги Фърги ни замеря с футболни обувки и ни крещи. Понякога го чувствам като баща и майка, поставя ми цели и ме ограничава за някои неща. Доста пъти ми е помагал в трудни моменти. Винаги успява да изкара най-доброто от мен”, продължава португалецът.

„Говоря с него всеки ден. Той знае как да направи атмосферата приятна за работа. Преди всеки мач ми казва: Кристиано, забавлявай се на терена, използвай уменията си. Слушам го, обичам да играя сам, такъв е моят стил на игра. Но никога не се подигравам с противниците си. Уважавам ги”, завърши младият талант.