Мениджърът на Манчестър Юн сър Алекс Фъргюсън смята, че звездата на отбора Кристиано Роналдо скоро ще стане най-добрият играч в света, след като тази вечер португалецът спечели и последната възможна индивидуална награда на Острова.

22-годишното крило взе приза за Най-добър играч на сезона, връчван от Асоциацията на футболните журналисти.

По-рано през седмицата Кристиано получи и отличие от феновете на Юнайтед, а преди месец взе и двойна награда от Асоциацията на професионалните футболисти – за Най-добър играч и за Най-добър млад играч на годината.

Фъргюсън пък смята, че Роналдо само може да върви нагоре, стъпвайки върху успехите от този сезон. „той има невероятни качества. Надявам се, че ще ги развива и ще стане най-добрия футболист в света. Да поддържа такова ниво дълго време също е едно огромно предизвикателство и мисля, че той ще се справи с него.”

Кристиано Роналдо става 60-я носител на наградата на Асоциацията на футболните журналисти. Негов подгласник стана голмайсторът на Висшата лига и на Челси Дидие Дрогба, а четворката допълниха други двама футболисти на шампиона Юнайтед – Райън Гигс и Пол Скоулс, съотбетно трети и четвърти.

Роналдо получи наградата си пред 700 човека на официална вечеря в хотел „Ройял Ланкастър” в Лондон.