Манчестър Сити готви сензационен трансфер. Бразилската суперзвезда Роналдо, който в момента е без отбор, може да стане съотборник на Валери Божинов и Мартин Петров, разкри The Sun.

Трикратният футболист на годината е водил неофициални разговори за евентуалното си преминаване на „Дъ Сити ъф Манчестър”. Роналдо обаче ще трябва да премине успешно медицинските прегледи, за да се надява на трансфер.

Изпълнителният директор на Сити Гари Куук потвърди, че клубът все още иска да привлече суперзвезда, след като се провали в преговорите за Роналдиньо.

Контрактът на Рони с Милан изтече през юни и оттогава „Феномена” е свободен агент. Папарашки снимки обаче показаха, че нападателят отново има проблеми в наднормено тегло.

„Единствено чакаме Роналдо да потвърди, че се е възстановил от контузията на коляното си”, обясни Куук. „Трябва да сменя културата в отбора. В днешни дни може да станеш голям отбор за по-малко време, отколкото отне на Манчестър Юнайтед. Просто се нуждаем от суперзвезда”.

31-годишният нападател се възстановява от контузията, която получи през февруари в мач на Милан.

Въпреки интереса на Сити обаче, неговият агент Фабиано Фара призна, че не е имало официални разговори: „Единствено се занимаваме с фантастичното възстановяване на Роналдо. Той е вече здрав и премина всички фази на рехабилитацията”.

Въпреки че е свободен агент се очаква Роналдо да поиска сериозна заплата в бъдещия си клуб. Неговият последен контракт в Милан бе на стойност 6.5 милиона паунда на година.

Роналдо вкара 74 гола в 112 мача за Бразилия и е с най-много голове в историята на Световните първенства – 15 гола за 19 мача.