Освен, че си навлече гнева на треньора си сър Алекс Фъргюсън, Кристиано Роналдо е претърпял и сериозен разрив в личния си живот, и дори е зарязал гаджето си Нереида Гаярдо, заподозряха медиите в Англия.

Предполагаемите причини за гнева на Роналдо спрямо пищната испанка са две. Според едната Нерейда е предпочела да купонясва в родината си, вместо да иде при възлюбения си, който се възстановява от операция на глезена в родния си град Синтра, намиращ се северно от португалската столица Лисабон.

Другата версия на таблоидите, за все още непотвърдената раздяла е проявена ревност към сякаш безбройните забежки на г-ца Гаярдо преди срещата и с Кристиано през януари и най-вече към разкритият наскоро неин флирт с може би бъдещия съотборник на Роналдо в Реал Мадрид Серхио Рамос.

И двете възможности има сериозни доводи. Предполага се, че 24-годишната чернокоса фурия е пропуснала да спомене на крилото на Манчестър Юнайтед за близкото си познанство в Рамос. Ако Нерейда е отказала да пътува до Синтра, за да се забавлява в Ибиса, тогава Кристиано сигурно е послушал майка си Долорес, която твърди, че Гаярдо се интересува единствено от парите на сина й.

Оставяйки настрана личните драми на португалеца, може най-сериозният му проблем в момента изглеждат влошените отношения между него и сър Алекс, който отмени предварително планираното си пътуване до Португалия за среща с Роналдо и остана в Англия, показвайки, че има по-важни грижи, като привличането на Димитър Бербатов на Олд Трафърд например.