Крилото на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо направи интересни прогнози за предстоящия сезон. Той се прицели във финал в Шампионската лига за своя тим, но предрече трудности за конкурентите от Челси, след напускането на мениджъра Жозе Моуриньо.

Португалският национал вярва, че „червените дяволи” имат възможност да стигнат до финала в Москва през май и заяви, че всички в отбора са твърдо решени да постигнат успех в най-силния европейски клубен турнир.

„Манчестър Юнайтед е фаворит за Шампионската лига. Милан, Барселона, Реал Мадрид и Интер също имат шансове”, заяви Роналдо, който разкри и силното си желание за трофей с националния отбор. Миналата година Португалия остана на крачка от медалите на Световното първенство, като завърши на четвърта позиция.

„Искаме да играем поне на финал. Аз съм изключително амбициозен и искам да спечеля всичко. Най-много обаче искам световната титла. За Португалия четвъртото място в Германия миналата година не бе провал,” каза Кристиано.

Според Роналдо, напускането на сънародника му Жозе Моуриньо от Челси, няма как да не окаже влияние. „Челси без Моуриньо, това е един съвсем различен отбора,” коментира той. „Никой не отписва Челси, но аз имам чувството, че това няма да е добър сезон за тях,” завърши младата суперзвезда.