Роналдиньо е съвсем близо до трансфер в Манчестър Сити, а неговият агент и брат – Роберто Де Асис вече преговаря със собственика на английския клуб Такшин Шинаватра. Де Асис лично е поискал среща на четири очи с бившия тайландски премиер.

Докато Роналдиньо явно вече проявява интерес към евентуален трансфер на „Сити ъф Манчестър”, то самият Шинаватра не е убеден, че си струва да поеме финансовия риск, с който безспорно ще бъде съпроводен този трансфер.

Роналдиньо ще иска заплата поне от 200000 паунда на седмица, което би го направило най-скъпоплатения футболист в света. Първоначално се смяташе, че бразилецът ще премине в Милан, но преговорите между клуба и Барселона се провалиха.

Роберто Де Асис бе гост на борда на директорите на Сити през април, по време на мач от Висшата лига. „Небесносините” от Манчестър почти сигурно ще имат и нов треньор до месец, както и нов изпълнителен директор, за когото се знае, че ще бъде Гари Куук.

Куук е шеф в „Найк”, а Роналдиньо има мултимилионен контракт с концерна, което може да окаже своето влияние върху трансфера.