Въпреки силната игра на бразилската звезда Роналдиньо Милан не успя да спре Манчестър Юнайтед, като „росонерите” загубиха с 2:3 в първия мач от осминафиналната фаза на Шампионската лига на „Сан Сиро”.

Българският национал Димитър Бербатов остана на резервната скамейка и не се появи в игра.

Домакините започнаха много силно мача със сериозен натиск и логично поведоха още в 3-та минута, когато Дейвид Бекъм центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Роналдиньо успя да овладее топката, след което стреля и топката рикошира в крака на Майкъл Карик, излъга Едвин ван дер Саар и влезе в неговата врата.

Футболистите на Милан продължиха своя натиск и в 7-та минута Роналдиньо отново можеше да вкара, но ударът му бе отразен от Ван дер Саар.

Манчестър Юнайтед успя да изравни доста късметлийски в 36-та минута, когато Дарън Флетчър центрира в наказателното поле на домакините, след което Пол Скоул се опита да стреля от въздуха с десния крак, но не успя да уцели топката, която се удари в левия му, след което мина между краката на Неста и се търкулна в мрежата на Дида.

В края на първото полувреме Роналдиньо и Дейвид Бекъм имаха нови два шанса, но не успяха да вкарат, след като Ван дер Саар отново показа класата си.

В началото на второто полувреме натискът на домакините продължи.

При една контраатака Манчестър Юнайтед стигна до втори гол в 66-та минута Антонио Валенсия центрира в наказателното поле на Милан, където Уейн Рууни засече топката с глава и прехвърли Дида за 1:2.

Манчестър Юнайтед увеличи своята преднина и предреши реванша в 74-та минута, когато Дарън Флетчър центрира в наказателното поле на Милан, където отново Рууни с засече топката с глава и я прати в мрежата на Дида.

Милан се върна в мача в 85-та минута, когато Роналдиньо поднесе чудесно топката към Зеедорф, който чукна топката с пета и я прати във вратата на изненадания Ван дер Саар.

Манчестър Юнайтед завърши мача с човек по-малко на терена, след като Майкъл Карик бе изгонен с втори жълт картон в 89-та минута и ще пропусне реванша.

До края на мача Милан продължи да натиска, като сериозни пропуски направиха Роналдиньо, Пато, Пипо Индзаги и Неста.

Реваншът на „Олд Трафорд” е на 10 март.