Президентът на Манчестър Сити Гари Куук заяви, че има съвсем реален шанс суперзвездата Роналдиньо да заиграе в тима на „небесносините”, където играят българите Мартин Петров и Валери Божинов.

Собственикът на Сити Таксин Шинаватра отчаяно се опитва да привлече Рони, а съвсем наскоро призна, че той би бил мечтано попълнение.

В момента преговорите между Сити и Роналдиньо и неговият брат и агент Роберто де Азис Морейра са в напреднала фаза и евентуален трансфер изглежда напълно възможен, след като новият старши треньор на Барса Хосеп Гуардиола призна, че ще обнови състава.

На въпрос, дали самият Роналдиньо иска да играе на „Сити ъф Манчестър” Куук заяви: „Абсолютно. Тези неща могат да се провалят във всеки момент, така че не искам да спекулирам”.

„Нещата са много сложни, защото има много конкуренти. Доста хора искат да говорят с него”, обясни Куук.

„Той (Роналдиньо) каза, че харесва това, което правим. Има много етапи при подобни преговори, но сме на прав път. Аз лично, както и много фенове на Манчестър Сити биха искали да видят Роналдиньо на нашия стадион, но все още има много време”, допълни Куук.