Руският нападател Роман Павлюченко заяви, че иска да напусне английския Тотнъм през зимата.

27-годишният Павлюченко прекара по-голямата част от сезона досега на пейката на лондончани и това му струва титулярното място в националния отбор.

"Не мога да остана при настоящата ситуация. Вече половин година съм резерва и загубих мястото си в националния отбор. Ако се класираме на финалите на Светвното първенство, треньорите на Русия едва ли ще заложат на футболист, който не играе редовно", заяви нападателят.

Павлюченко пристигна на "Уайт Харт Лейн" от Спартак Москва с трансфер за 17 милиона евро през авугст миналата година, но изпитва трудности да се пребори с конкуренцията в Тотнъм.

Той беше включен в разширения състав на Русия от 24 играчи за баражите срещу Словения, но селекционерът Гуус Хидинк даде да се разбере, че няма да разчита на него като титуляр.

"След баражитне със Словения аз и агентът ми ще се приберем в Лондон, за да обсъдим ситуацията с клубното ръководство", каза Павлюченко и добави, че интерес към него има от страна на клубове от Русия, Германия и Англия.

"Ще поискам от Тотнъм да намалят трансферната ми цена. В началото на сезона мениджърът каза, че се нуждае от четирима нападатели, но сега вече е на мнение, че и трима са достатъчни. Аз съм четвърти в неговия списък, което за мен означава, че трябва да се разделим", каза още руският таран.