Руският милиардер и собственик на Челси Роман Абрамович е имал среща с агента на Рафаел Бенитес, Мануел Гарсия Килон, съобщава „Daily Mail”.

Абрамович е разочарован от слабото представяне на Челси в последните мачове. Лондончани се сринаха до трето място и мястото на Карло Анчелоти на мениджърския пост в отбора не изглежда сигурно.

На Челси предстои много важна серия от три мача срещу Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Арсенал. При провал в трите мача Анчелоти със сигурност ще бъде уволнен.

Абрамович вече е готов с няколко варианта за заместник на Анчелоти, като е много вероятно именно бившия мениджър на Ливърпул да застане начело на Челси.

Бенитес е пред уволнение в Интер, след като не успя да защити позициите на отбора и „нерадзурите” се смъкнаха до седмо място в Серия А, като са на 10 точки зад лидера Милан. В Шампионската лига Интер завърши на второ място в своята група и го очаква не лек жребий за осминафиналите.

Роман Абрамович е готов да плати неустойката, която е записана в договора между Интер и Рафаел Бенитес.

Другите две имена, които се спрягат за мениджърския пост в Челса са това на Джанфранко Дзола и Гуус Хидинк, който вече веднъж води лондончани. Холандецът обаче в момента е национален селекционер на Турция.