Говорителят на Челси заяви от името на собственика на клуба Роман Абрамович, че руският милиардер е отвратен от расистките прояви на част от феновете на отбора в парижкото метро.

„Бих искал да стане ясно от името на всички в клуба, че сме отвратени от инцидента, който се случи във вторник“, сподели говорителят на английския клуб.

„Бяхме потресени от това, което видяхме и клубът също би искал да поднесе публично извинението си към Сюлейман за поведението на малкия брой расисти“, добави говорителят на Челси.

„Ние проведохме собствено разследване, което е споделено с полицията. Ние спряхме достъпа на три лица до „Стамфорд Бридж“ до приключване на разследването. Ние трябва да установим всички факто до приключването на разследването. Стремим се да действаме бързо и да бъдем решителни. Хората участващи в този инциент не представляват Челси. Те нямат ценностите на този клуб и нямат място при нас. Ние се гордеем с борбата срещу дискриминацията. Ние показваме червен картон на расизма“, каза още говорителят на Челси.