Рома победи Динамо Киев като гост с 4:1 в предпоследната си среща от груповата фаза на Шампионската лига и по този начин си осигури класиране за директните елиминации в надпреварата.

Резултатът за „вълците” откри Панучи още в самото начало на срещата – в 4-та минута, а в 32-та Жули и в 36-та Мирко Вучинич дадоха убедителната преднина от 3:0 за тима от Серия А.

През втората част тима от Киев, който все още няма спечелена точка от началото на груповата фаза в най-силния европейски клубен турнир, върна частично интригата с гол в 63-та минута, дело на Бангура.

Седем минути по-късно обаче, Вучинич вкара второто си попадение в тази среща, с което оформи и крайния резултат – 4:1 за Рома.

В другия мач от тази група Манчестър Юнайтед, който вече си бе осигурил участие на осминафиналите, победи Спортинг Лисабон с 2:1.

Срещата не започна добре за момчетата на сър Алекс, които инкасираха попадение в 21-та минута, дело на Абел.

Второто полувреме се оказа по-добро за „червените дяволи”, които успяха да постигнат пълен обрат.

Първо Карлос Тевес върна гола в 61-та минута. Във втората минута на добавеното време Кристиано Роналдо донесе трите точки за Юнайтед от пряк свободен удар.

След изиграните мачове Манчестър Юнайтед и Рома продължават напред, а отборът на Спортинг ще играе в турнира за Купата на УЕФА.

Класиране в Група F:

1. Манчестър Юнайтед 15 

2. Рома 10

3. Спортинг 4 

4. Динамо Киев 0