Един от фаворитите в Серия А Рома сътвори неочаквана издънка в мач от 11-тия кръг. Като гост на Емполи „римските вълци” завършиха 2:2 след като водеха с 2:0 до 67-мата и с 2:1 до 90-тата минута.

Изпуснатата победа прати Рома на трето място в класирането на точка зад Фиорентина и на две зад първия Интер, който обаче по-късно днес играе в дербито на кръга срещу Ювентус.

Началото на срещата по никакъв начин не предвещаваше това развитие на нещата. Още в 13-тата минута Люудовик Жули с прецизен изстрел откри резултата за участника в Шампионската лига.

В 32-рата пък Матео Бриги увеличи преднината на „вълците” на 2:0. Той засече топката след центриране на Мансини.

Почивката дойде именно при този резултат, но след нея домакините заиграха доста по-добре и започнаха да редят опасности пред вратата на Дони.

Натискът даде резултат и в 67-мата минута Иглио Ванучи вкара изключително красив гол за 1:2. Той премина през двама противници и със страхотен удар от 25 метра върна Емполи в мача.

Броени секунди преди съдията Банти да даде край на мача пък младият талант Себастиан Джовинко изненада Дони с красив параболичен удар и донесе точката за своя отбор.

Другите резултата в Серия А:

Каляри – Сампдория 0 : 3

Катания – Аталанта 1 : 2

Дженоа – Палермо 3 : 3

Ливорно – Удинезе 0 : 0

Парма – Сиена 2 : 2

Наполи – Реджина 1 : 1

От 21.00 часа:  Ювентус – Интер

От вчера:

Лацио – Фиорентина 0 : 1

Милан – Торино 0 : 0