Манчестър Юнайтед победи Рома с 2:0 като гост в първи четвъртфинал от Шампионската лига и вече е с единия крак в голямата четворка на най-силния европейски клубен турнир. Кристиано Роналдо вкара 36-я си гол за сезона, а Уейн Рууни имаше доза късмет за второто попадение, което оформи крайния резултат на „Стадио Олимпико”.

Рома не показа, че се е справила с кошмарите си от Юнайтед миналата година, и пропусна всички положения пред вратата на Ван дер Саар, които не бяха малко. Домакините обаче се събудиха за игра едва през второто полувреме, след като вече изоставаха в резултата.

Мачът не започна добре за Манчестър и още в 33-та минута тимът трябваше да се лиши от Неманя Видич. Основният бранител на „червените дяволи” получи контузия и принудително бе заменен от Джон О`Ший. Това явно допълнително стимулира и без това надъхания Кристиано Роналдо и само шест минути по-късно португалецът откри резултата. Пол Скоулс центрира отдясно и връхлитащият на скорост Роналдо заби топката в мрежата от няколко метра за 1:0.

Панучи и Вучинич имаха добри ситуации да изравнят, но ударите им минаха покрай вратата на Ван дер Саар. След почивката Рома играеше добре и създаде много опасни положения, но домакините бяха наказани за пропуските си.

В 66-та минута Уес Браун центрира от дълбочина към аутлинията, Парк спаси излизащата топка и я върна в наказателното поле. Там вратарят Дони се опита да избие, но кълбото се спря в краката на Уейн Рууни и нападателят от непосредствена близост го оплете в мрежата.

Обезкураженият тим на Рома така и не успя да сътвори много повече до края на мача, като Роналдо на два пъти и Майкъл Карик имаха възможност да направят победата на Юнайтед още по-убедителна.

Реваншът е на 9 април.

Рома: Дони, Касети, Мексес, Панучи, Тонето (Сисиньо 69`), Де Роси, Акуилани (Еспозито 76`), Тадей (Жюли 59`), Писаро, Мансини, Вучинич

Манчестър Юнайтед: Ван Дер Саар, Браун, Видич (О`Ший 33`), Фърдинанд, Евра, Карик, Скоулс, Андерсон (Харгрийвс 55`), Кристиано Роналдо, Парк, Рууни (Тевес 84`)

Съдия: Франк Де Блеекере (Белгия)