Английският нападател Андри Коул е пред трансфер в Съндърланд. Коул, който в момента е свободен агент, ще се присъедини към „светците”, ако мине медицинските изследвания.

35-годишният футболист може да се присъедини към бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк. Двамата бяха образували едно от легендарните нападателни двойки в английския футбол. Теа бяха с основна заслуга за изключителните успехи на „червените дяволи” в края на 90-те години. При спечелването на требъл през 1999 те отбелязаха общо 53 гола.

„Неговият опит на терена би бил много ценен”, заяви мениджърът на Съндърланд Рой Кийн, който бе капитан на онзи легендарен отбор. „Много от нашите играчи са твърде млади и нямат опит в Премиършип”.

„Това не може да е извинение за мен, но ако играчи като Анди са свободни, тогава ние със сигурност бихме ги привлекли”.

Коул, който вкара 121 за 6 години в Юнайтед, бе в публиката по време на загубата на „светците” от Уигън с 0:3 през уикенда.

Дори да получи шанса да продължи кариерата си в Съндърланд, Коул няма да може да продължи партньорството си с Йорк в нападения. В момента роденият в Тринидад и Тобаго футболист играе като халф.