Рой Кийн не пропусна да покаже своята непоколебима критичност след полуфинала във ФА Къп на Манчестър Юнайтед срещу Ковънтри Сити. „Червените дяволи“ продължиха към финала след дузпи, пропилявайки три гола аванс в редовното време, след като точни за „небесносините“ бяха Елис Симс, Калъм Охеър и Хаджи Райт, които пратиха мача в продължения. Ковънтри дори можеше да спечели в тях, но попадение на Виктор Торп беше отменено в последните минути поради изключително тънка засада и след намеса на ВАР.

Въпреки продължаването към финала, легендарният халф на Ман Юнайтед – Рой Кийн, обвини почти всички футболисти за показаното на „Уембли“. „Единственият, който показа характер, беше Хари Магуайър. Не виждам характер в другите футболисти. Гледах вратаря, та, той бавеше времето. Играй тази игра, покажи мъжество. Не ми харесва нищо в този отбор на Юнайтед“, каза в национален ефир ирландецът.

Getty/Gulliver images
86 снимки

„Те са сложни за харесване. Играят на моменти. Добре, че имаха късмет накрая, тъй като няма никакъв характер в този отбор. Ковънтри Сити изглеждаше като тим от Премиър лийг, докато Ман Юнайтед изглеждаше като отбор от Чемпиъншип, а не обратното“, допълни още някогашният халф в тима на Сър Алекс Фърюгъсън.