Напусналият Астън Вила през лятото Рой Кийн изненадващо може да се завърне на "Вила парк", при това като мениджър. Ирландецът е спряган за заместник на уволнения наставник на бирмингамци Пол Ламбърт. 

Според медиите на Острова, той е сред водещите опции пред ръководството, но засега ще се даде шанс на тандема Маршъл-Маршъл. Това са досегашният помощник на Ламбърт Скот Маршъл и съфамилникът му Анди, който е треньор на вратарите. 

Те са само временна опция, а търсенето на постоянен вариант няма да спре. Проблемът при Кийн е заради начина, по който си тръгна от Астън Вила. Той беше замесен в скандал с Том Клевърли, а редица звезди заплашиха с напускане, ако той не си тръгне. 

В крайна сметка официално беше обявено, че ирландецът си тръгва, защото иска да се отдаде на задълженията си като помощник-треньор в националния отбор на родината си. Но зад кулисите се знае, че причината са проблемите в съблекалнята, които се дължали на него. 

Затова сега фигурирането му в списъка с кандидатите изглежда малко изненадващо. Все пак начело на тази листа е Тим Шърууд, който вече отказа поста начело на Куинс Парк Рейнджърс и преговорите с него се очертава да бъдат трудни.