Бившият играч на Манчестър Юнайтед Рой Кийн нападна полузащитника на Куинс Парк Рейнджърс Джоуи Бартън и заяви, че никога не го е оценявал високо като футболист.

Капитанът на КПР отнесе наказание от 12 мача заради скандалните си действия по време на срещата с Манчестър Сити в последния кръг, а освен това бъдещето му на „Лофтъс Роуд“ е под сериозно съмнение.

„Никога не съм ценил особено Джоуи Бартън като играч. Играл съм срещу него, когато беше по-млад, и тогава не изпъкваше“, каза коравият ирландец. „Никога не съм го виждал да доминира на терена – нито в атака, нито в защита. И понеже неговите футболни качества никога няма да заслужат място в заглавията на медиите, той се опитва да привлече вниманието към себе си по всички други начини.“

„Той явно обича да ядосва хората, а те да му отвръщат. Може би трябва и аз да си направях профил в „Туитър“, за да го направя щастлив. Сега обаче, като получи 12 мача наказание, ще е по-добре да си мълчи, отколкото да се заяжда с всеки, който го критикува. Истината е, че той се превърна в най-слабото звено в КПР“, завърши Кийн.